Pitt és Jolie tiszteletben tartja gyermekük kérését, és Johnnak hívják őt

Pár hete zajlott az Unbroken című film premierje Los Angelesben, de a legnagyobb sajtóérdeklődést nem Brad Pitt vagy Angelina Jolie, hanem gyermekük, John váltotta ki, aki egy öltönyben jelent meg a vörös szőnyegen. A most nyolc éves gyerekük biológiailag lányként született, és szülei a Shiloh nevet szánták neki.

De ő már három éves korában azt kérte a szüleitől, hogy szólítsák Johnnak, és fiúgyerekekre jellemző hajvágást illetve ruhákat kért magának, szülei pedig ezt tiszteletben tartották.

(ROBYN BECK / AFP)

Pszichológusok szerint egyáltalán nem ritka, hogy egy gyermek testvérei nemi viselkedését és szerepeit utánozza, ilyenkor a legjobb amit a szülők tehetnek, az pont az, amit Pitték is tesznek, azaz engedik, hogy a gyerek szabadon maga fedezze fel és alakítsa identitását.

A Daily Beast most végignézte, hogyan kezeli az amerikai sajtó a kérdést, és a jelek szerint igen jól, a legtöbb lap tisztelettel, a Jolie-Pitt házaspár szülői döntéseit dicsérve ír az esetről. Ami viszont elsősorban lehet hogy főleg hogy egyrészt a hollywoodi álompár befolyásának és népszerűségének, másrészt pedig a gyerekszereplőnek köszönhető, mert más esetekben a sajtó sokkal keményebben tud bánni az identitásukat kereső, felnőtt transzgender szereplőkkel.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.