Alelnök fürdött a fiával nagyközönség elől elzárt medencében

Valóban vannak kiváltságosok a BVSC-nél, akik használhatják a felújított, de a nagyközönség elől még elzárt medencét. Viszont nem a jegyszedő által említett elnök (aki amúgy Szatmáry Kristóf fideszes politikus), hanem Tóth Sándor alelnök és fia.

Tegnap írtuk meg ad-libitum Tumblr bejegyezése alapján, hogy vasárnap reggel a nagyközönség még nem használhatta az egyik fővárosi uszoda (BVSC) nemrég felújított szárnyát, pedig abban ketten már pancsoltak. A jegyszedő azt mondta az érdeklődöknek, hogy az elnök és a fia lubickol a vízben.

Kerestük az ügyben Szatmáry Kristóf elnököt, de lapunk megkeresésére nem reagált. Nyilatkozott viszont az Origónak a BVSC alelnöke. Tóth Sándor azt mondta, hogy nem az elnök, hanem ő használta a medencét a fiával együtt.

„Teljesen készen van, a szakhatósági engedélyek is megvannak, de a használatbavételi még nincs. Addig nem is engedhetünk be vendéget, viszont a dolgozók és a sportolóink próbaüzemet tartanak a medencében” – mondta. Szerinte ez olyan, mint amikor az orvos magán próbálja ki az új vakcinát. Azt is mondta, hogy a pénztáros összekeverhette őt és az elnököt. A medencét reményei szerint a hónap közepén-végén átadhatják a nagyközönségnek is.