Ezzel a videóval fog búcsúzni a CNN, ha hivatalosan is eljön a világvége

Előkerült CNN a világvégére tartogatott, a nyolcvanas évek technológiájára (4:3-as képarányra és katódsugárcsöves tévékre) optimalizált búcsúdala, a Turner Doomsday Videót. Nem egy best of-ról vagy bakiparádéról van szó, nem is valami drága animációról: a felvételen egy rezesbanda játssza Nearer My God to Thee című számot, amit állítólag a süllyedő Titanicon játszott a zenekar.

Ted Turner, amikor 1980-ban megalapította az első 24 órás hírcsatornát, az akkori önmagához képest ma már gyakran paródiaszerű CNN-t, azt mondta: „Nem hagyjuk abba az adást, amíg véget nem ér a világ. Adásban leszünk, és bemutatjuk a világvégét élőben, és ez lesz az utolsó adásunk... a Nearer, My God, to Thee-t játsszuk majd, mielőtt befejezzük az adást.”

Akkor – a hidegháborús félelmek ellenére is – sokan azt hitték, hogy viccelt, pedig 1988-ban és 2001-ben is írtak arról, hogy a videó létezik. Most a Jalopnik szivárogtatta ki a felvételt, amit egy korábbi CNN-es gyakornok talált meg az intranetes adatbázisban. A videó alatt az állt:

HFR till end of the world confirmed.

Azaz nem szabad lejátszani, amíg nem erősítették meg felülről a világvégét. Ez sok technikai kérdést felvet, amire nem tudjuk a választ.

Ha ez a vég, az nagyon derék.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.