A Századvéges Heim megírta Rogánnak, hogy ő a vevő

2015 január 9., péntek 14:17
51

A Blikk szerint Rogán Antalnak tudnia kellett róla, hogy a Belváros-Lipótváros Ingatlanfejlesztési és Vagyonkezelő Zrt.-t annak teljes ingatlanvagyonával felvásárló luxemburgi befektetési alap, a Praefinium Fund a Századvég Gazdaságkutató Zrt.-t Giró-Szász András későbbi kormányszóvivővel közösen alapító Heim Péterhez köthető.

A vásárlás előtt a Praefinium kétnyelvű, angol és magyar szándéknyilatkozatban igazolta, hogy rendelkezésére áll a vásárlás fedezete, amit a vásárlást követően hatvan napon belül átutalnak. A levelet a Praefinium Fund egyik tulajdonosának, a luxemburgi Praefinium Partners S.á.r.l. vezető tisztségviselőjeként Heim Péter írta alá.

A levelet Rogán Antalnak, a kerület akkori polgármesterének küldték. A lap kereste Heimet, aki nem kívánt nyilatkozni, és az önkormányzatot is, ami közleményében azt írta, hogy "Heim Péter ebben az időszakban még nem a Századvég Gazdaságkutató tulajdonosaként ismert, hanem üzletemberként, az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő korábbi vezérigazgatójaként.

Heim Pétert ekkor Bajnai Gordon korábbi informális gazdasági tanácsadói testületének tagjaként tartották számon.

Így nyugodtan állíthatjuk, hogy a Belvárosi Ingatlanfejlesztőt nem Heim Péter, hanem befektetési alapjukon keresztül, indiai üzletemberek vásárolták meg."

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt