Arany Glóbuszt kapott a Grand Budapest Hotel

Egy film sem tarolt az idei Golden Globe-on, a hollywoodi külföldi filmkritikusok díjgáláján. A legtöbb, hét jelölést kapó Birdman végül két díjjal zárt, Michael Keaton lett a legjobb komikus színész és ez a film nyerte el a legjobb forgatókönyv díját.

A legjobb vígjáték Wes Anderson Grand Budapest Hotelje lett, a legjobb film címét pedig Richard Linklater 12 éven át forgatott filmje, a Boyhood (Sráckor) nyerte. Linklater lett a legjobb drámai rendező is, és ezért a filmért kapta meg a legjobb női mellékszereplő díját patricia Arquette.

A sorozatok versenyében a legjobb dráma az Affair lett, ami tényleg viszonylag jó sorozat, de azért annyira nem vert földhöz. Maradjunk annyiban, hogy Dominic West nem tudott kitörni Jimmy McNulty szerepéből. A legjobb víjáték a Transparent lett. Ezt még nem láttam, azok közül, amit megelőzött a Girls nagy kedvencem, az Orange is the New Black szerintem nem vígjáték, a Silicon Valley pedig meg sem közeliti a brit eredetit, az IT Crowdot.

A legjobb drámai sorozatszínész Kevin Spacey lett a Kártyavárért, a legjobb női drámai sorozatszínész pedig Ruth Wilson az Affairből, teljesen megérdemelten. A legjobb komikus sorozatszínész Jeffrey Tambor lett a Transparentből, a legjobb komika Gina Rodriguez a Jane the Virginből.

A sorozatok közül csak az Affair, a Fargo és a Transparent kapott egynél több Golden Globe-ot, szám szerint kettőt.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.