Kösz, Orbán: több mint 500 embert rúg ki a magyar Tesco

Ma közlik velük, hogy február 4-től megszűnik a munkahelyük, de lesz, akinek új állást kínálnak.

társaság MTI-nek elküldött közleménye idézi Nigel Jones-t, a Tesco magyarországi vezérigazgatóját, aki elmondta: ha nem sikerül az érintett munkatársaknak a környékbeli Tesco áruházakban elhelyezkedni, akkor a vállalat az egykori dolgozókat, munkaviszonyuk megszüntetésére való tekintettel, a törvény által előírtnál magasabb összegű juttatással támogatja.

Az egyik új törvény kimondja, hogy a két egymást követő évben veszteségesen működő üzleteknek el kell hagyniuk Magyarországot. A nyereségesség érdekében, az üzletág teljes stratégiai felülvizsgálatát követően a Tesco 13 üzletének bezárása és az ezzel járó elbocsátások mellett döntött a társaság – indokolta a lépést a vezérigazgató.

Habár főleg vidéken üzemelnek ezek a veszteséges áruházak, a fővárosban is megszüntetnek egy boltot: a VIII. kerületi Mátyás téren lévő Expresst. Emellett többek között megszűnik három győri üzlet, és bezár egy-egy abonyi, nagykátai, nyergesújfalui, törökszentmiklósi, hajdúböszörményi, soproni, tatabányai, tolnai és püspökladányi egység is.

A Tesco több európai üzletétől is megszabadul.