Matolcsy nagyon durván nekiment a HírTv-nek

politika
2015 január 20., 15:29
comments 153

ÚJBÓL TÁMAD A HÍRTV

– és ez még csak a címe a Magyar Nemzeti Bank közleményének. A jegybank szerint alaptalan támadást intézett a tévé Matolcsy György ellen. A kifogásolt műsort egyelőre nem találtam meg a HírTv kereshetetlen "honlapján", de az valószínűleg MNB nyeresége és a közpénz fura MNB-s definíciója témájával foglalkozhatott. (FRISSÍTÉS: Szily László a Cinken megtalálta, egy egyszerű anyagról van szó reggeli híradóból, itt két perc körül, ahol Bod Péter Ákos korábbi MNB-elnök megállapítja azt a kézenfekvő tényt, hogy az MNB-nek illene befizetni a költségvetésbe a devizahitelek forintosításán elért nyereségét.)

Az utolsó bekezdés utolsó tagmondata különösen érdekes:

A Hírtv nem először állít valótlanságokat Matolcsy Györggyel kapcsolatban. 2010-ben a pénzügyekért és a gazdasági stratégiáért felelős nemzetgazdasági miniszterről többek között a devizahiteles-mentőcsomaggal és a Nemzetgazdasági Minisztérium működésével kapcsolatban tettek közzé hamis információkat, ugyanis ennél a tárcánál csoportosultak az érdekköröket leginkább sértő döntések.

Érdekes, vajon milyen érdekkörökre utalhat a Magyar Nemzeti Bank? A kérdést elküldtem a jegybanknak, amint válaszolnak, frissítem a cikket!

(MNB.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.