A rendőrségi tiltás ellenére is lesz tüntetés Pécsen a Széchenyi téren március 15-én

politika
2015 január 21., 17:33
comments 246

Írtunk mi is arról, hogy a város főterén tüntetett volna a Pécsnek Hangja Van csoport, ám ezt a rendőrség nem engedélyezte, mert ott önkormányzati rendezvények is lesznek, illetve egész pontosan mert

reggeltől késő estig “vélelmezetten az érdeklődő tömeg folyamatosan érkezik és távozik a Széchenyi térről” és hogy emiatt “a bejelentett rendezvény tárgyi időszakban történő megtartása olyan, a március 15-i nemzeti ünnepre megemlékezni kívánó tömeg jogát és jogos érdekét sértő jelleget ölthet a tilalmazott időszakban, amely alapján a rendezvény adott időszakra vonatkozó megtartásának megtiltása válik szükségessé”.

A tüntetést Juhász Péter jelentette be (nem a belvárosi, csupán névrokon), és mint írta, a Széchenyi tér régóta a kormányellenes tüntetések helyszíne, ráadásul 15 éve hagyományosan március 15-én ellenzéki tüntetésen zajlottak ott.

photo_camera Egy korrupció elleni pécsi tüntetés tavaly novemberből (MTI Fotó: Sóki Tamás)

Szerda este pedig levelet kaptunk a csoporttól, amiben azt írták, hogy egyrészt bírósághoz fordulnak, másrészt pedig a tüntetést mindenképp megtartják, a tervezett helyen és időpontban, ezt már Facebookon el is kezdték szervezni, egyben Pécs történetének legnagyobb tüntetését ígérik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.