Megszólalt a magyar McDonald's sültkrumpliügyben

2015 január 22., csütörtök 10:00
377

"A McDonald’s sült krumplija a helyi szabályozások eltérő volta miatt nem feltétlenül ugyanazokból az összetevőkből áll a világ különböző tájain" - írta a 444-nek a McDonald's pr-ügyeit kezelő NOGUCHI PORTER NOVELLI azután, hogy megírtuk: Grant Imahara, a Mythbusters (Állítólag) volt műsorvezetője elment a Meki egy Idaho állambeli sültkrumpligyárába, és 14 összetevőt azonosított, amiből csak egy volt a krumpli.

"Az amerikai 14-gyel szemben itthon (és általában Európában) a sültkrumpli készítésénél összesen 4 összetevővel dolgozik az étteremlánc."

„A késztermék a burgonyán kívül nem hidrogénezett növényi olajok keverékét, dextrózt és stabilizátort tartalmaz. A fagyasztott burgonyát az étteremben nem hidrogénezett repce és napraforgóolajok keverékében sütjük ki. Sütés után sóval ízesítjük.”

Én a McDonald's pr-osának természetesen még azt is elhinném, hogy a magyar Meki sült krumplija fán nő, és kubai lányok combján sodorják, illetve természetesen fogalmam sincs, van-e benne terc-butil-hidrokinon vagy dimetil-polisziloxán. Annyi biztos, hogy a kanadai McDonald's - és Kanada nem az USA, hanem egy másik ország - őszinteségi rohamában épp tegnap tette közzé egy 23 oldalas pdf-ben ételeinek összetevőit, és a cégtől származó lista még annál is impozánsabb, mint amit Imahara összeállított:

meki_fries

Akárhogy számolom, ez 16 vagy 17 összetevő. Tessék, itt tart a magyar tudomány, nem hiába van annyi Nobel-díjasunk!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt