Megszólalt a magyar McDonald's sültkrumpliügyben

gasztronómia
2015 január 22., 10:00
comments 375

"A McDonald’s sült krumplija a helyi szabályozások eltérő volta miatt nem feltétlenül ugyanazokból az összetevőkből áll a világ különböző tájain" - írta a 444-nek a McDonald's pr-ügyeit kezelő NOGUCHI PORTER NOVELLI azután, hogy megírtuk: Grant Imahara, a Mythbusters (Állítólag) volt műsorvezetője elment a Meki egy Idaho állambeli sültkrumpligyárába, és 14 összetevőt azonosított, amiből csak egy volt a krumpli.

"Az amerikai 14-gyel szemben itthon (és általában Európában) a sültkrumpli készítésénél összesen 4 összetevővel dolgozik az étteremlánc."

„A késztermék a burgonyán kívül nem hidrogénezett növényi olajok keverékét, dextrózt és stabilizátort tartalmaz. A fagyasztott burgonyát az étteremben nem hidrogénezett repce és napraforgóolajok keverékében sütjük ki. Sütés után sóval ízesítjük.”

Én a McDonald's pr-osának természetesen még azt is elhinném, hogy a magyar Meki sült krumplija fán nő, és kubai lányok combján sodorják, illetve természetesen fogalmam sincs, van-e benne terc-butil-hidrokinon vagy dimetil-polisziloxán. Annyi biztos, hogy a kanadai McDonald's - és Kanada nem az USA, hanem egy másik ország - őszinteségi rohamában épp tegnap tette közzé egy 23 oldalas pdf-ben ételeinek összetevőit, és a cégtől származó lista még annál is impozánsabb, mint amit Imahara összeállított:

meki_fries

Akárhogy számolom, ez 16 vagy 17 összetevő. Tessék, itt tart a magyar tudomány, nem hiába van annyi Nobel-díjasunk!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.