Perlik a cukrászt aki nem akart melegellenes süteményt készíteni

Colorado államban volt egy cukrász, akit felkért egy meleg pár arra, hogy csináljon nekik esküvői tortát. A cukrász nem csinált, mert állítása szerint ez a vallási meggyőződével ellentétes lett volna. A pár erre beperelte, a bíróság pedig kötelezte a cukrászt arra, hogy a későbbiekben melegeket is szolgáljon ki, ilyen kérések esetén is.

Vajon van-e joga egy meleg párnak esküvői tortát rendelni? Vajon van-e joga a cukrásznak a vallására hivatkozva visszautasítania ezt?

Újabban azonban egy másik cukrászbotrány kavarja a port Coloradóban.

Bement egy férfi egy denveri cukrászhoz, és kért tőle egy Biblia-formájú tortát, amire kért két, egymás kezét fogó férfi-figurát egy piros X-szel áthúzva, meg valamilyen melegellenes szlogent. A cukrász viszont azt mondta, hogy a tortát ugyan megcsinálja, de nem teszi rá a szlogent. Ad felszerelést a megrendelőnek, amivel ő maga is ráteheti a mintákat a süteményre. Ő maga azért nem akarta megcsinálni, mert nem akart terjeszteni semmilyen, emberi lények elleni gyűlöletet. Ez a cukrász csinál meleg pároknak is esküvői tortákat.

A bibliás torta megrendelője viszont szintén bepöccent, és feljelentette a cukrászt, mondván, hogy az a vallási meggyőződése miatt nem akarta megfelelően kiszolgálni. Szerinte ugyanis a melegellenesség levezethető a vallásból is.

Joga van-e valakinek olyan tortát kérnie, amilyet akar? Joga van-e a cukrásznak azt mondani, hogy nem csinálja meg?

A per még folyik, a megrendelést visszautasító cukrász a világ több pontjáról is kapott támogató üzeneteket. (Mashable)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.