Az európai értékek, hagyományok és kultúra alapjait helybenhagyó német bírósági ítélet: szabad állva pisálnia a férfiaknak

ennyike
2015 január 24., 11:55
comments 339

A düsseldorfi bíróság úgy döntött, hogy a főbérlő nem követelhet kártérítést az állva hugyozás miatt bekövetkezett károkért.

1900 eurót követelt egy ingatlantulajdonos a bérlőtől, mert a mellécsapódott húgy felmarta a márvány követ. A bátor düsseldorfi bíró azonban az asztalra csapott, és kimondta, hogy

minden német férfit megillet az állva brunyálás joga, hiszen ez az elfogadott kulturális norma.

Németországban gúnyszava is van az ülve pisálóknak, "Sitzpinkler"-nek csúfolják őket, ezzel vonva kétségbe férfiasságuk. Ilyen hülyeséget is rég hallottam.

A bíró ugyan elfogadta a szakértő álláspontját, hogy a márvány padlót bizony a húgysav marta fel, de nem ítélt kártérítést.

Óvatos, férfiatlan Sitzpinklerként kérdezem, hogy az állva pisálás miért jár automatikusan a húgy melléfröccsenésével? Erre sajnos nem tért ki a BBC cikke.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.