Felszámolhatják az államadósság-csökkentő alapot

2015 január 26., hétfő 8:11
56

Négy évvel az alapítása után felszámolhatják az Összefogás az Államadósság Ellen Alapot - azt, amire magánszemélyek és cégek fizethettek be pénzt, amivel az államadósságot akarták volna csökkenteni.

Az elmúlt négy év tapasztalatai alapján az emberek annyira nem akarták csökkenteni az államadósságot, tavaly például összesen 57 millió forintot fizettek be rá - ez a cirka húszezermilliárdos* államadóssághoz képest nevetségesen kevés.

Az alap sosem volt túl népszerű, a legjobb évében is csak 263 millió forintot fizettek be rá. A legnagyobb, egyösszegű befizetés 21 millió forint volt az alap történetében, a legkitartóbb utaló pedig

Matolcsy György jegybankelnök volt, aki évente utalt egymilliót.

Az alap igazgatója, Horváth Tihamér a kudarc okát abban látja, hogy nem volt marketingje a kezdeményezésnek. És bár most a nemzetgazdasági minisztérium az alap megszüntetésére tett javaslatot, ő maga szívesen vállalja továbbra is a vezetését. (Napi Gazdaság via MTI)

*Pontosítás: eredetileg húszmilliárdot írtam, ami pár nagyságrenddel elmarad a valós összegtől. Elnézést.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt