Most a Rózsadombon vett hárommilliárdos ingatlant az MNB

Az épület csúnya, a telek viszont nagy és nagyon szép, a Rózsadomb legfrekventáltabb részén van a Pusztaszeri úton. Korábban a kémiai kutatóintézet volt az MTA épületében, ami hónapok óta üresen állt. Ezt vette meg az MNB a mai HVG szerint 2,9 milliárd forintért; a komplexum kikiáltási ára 2,7 milliárd forint volt.

pusztaszeri út

A tervek szerint az ingatlanon az MNB dolgozóinak rekreációját és oktatási célokat szolgáló létesítmény kaphat helyet, miután a most itt álló épületeket lebontották.

Az MNB-nek 50 milliárd forintos keret áll rendelkezésére az ingatlanvásárlásokra, melyből eddig 30 milliárdot költött el a 7 komplexumra (köztük van kastély, pesti luxusirodaház, pesti bérház, két vári villa és egy kecskeméti kórház – közülük többet áron felül, érdekes tulajdonosi hátterű entitásoktól vették meg). További 40 milliárd forint áll rendelkezésre a megvásárolt épületek felújítására.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.