Amikor Lakatos Benjámin MET-vezér még @tti bá partiján csapatta

A MET Holding Ag. a magyar államnak hála 2011 óta több 10 milliárd forint profitot termelt a hazai földgázpiacon. Hosszan, de cserébe érdekesen itt írtunk az évszázad üzletéről.

A MET Holding résztulajdonosa Lakatos Benjámin, aki 1999-ben újságíróként kezdte a karrierjét a Figyelőnél (a lap a héten készített vele interjút), de 2001-től már a Mol-nál dolgozott. Ekkoriban bukkant fel a legendás @tti bá exkluzív bulijain, ahogy azt ez a 2003. tavaszi kép is bizonyítja:

A kisugárzása hihetetlen nagy (Fotó: romkert.hu)

@tti bá itt, az Értelmiségi party portálon dokumentálta a partykat, a zsenális képaláírásaiból született meg a Népi papa és a haverok kultzenekar Atti bá partija című száma, ez a party remix klipje:

Lakatos Benjámin egyébként később (az üzleti életben) elemzőként vett részt az INA horvát energetikai cég megvásárlásában, majd gázkereskedelmi és üzletfejlesztési igazgató volt. A feladatai közé tartozott olaj- és gázmezőket szerezni a társaságnak a volt Szovjetunió területén, Észak-Afrikában és a Közel-Keleten. A MET eredetileg a Mol leányvállalata volt, Lakatos az anyacégtől került a cég élére. Lakatos a Mol-nál Hernádi Zsolt elnök bizalmi emberei közé számított, jó viszonyuk a cégnél közismert.