Verhetetlen leszel kő-papír-ollóban, ha megtanulod ezt a 3 egyszerű trükköt

trükk
2015 január 30., 17:42

A kő-papír-olló játékot két ember játszhatja a kezével. Néha a pénzfeldobáshoz, a kockadobáshoz vagy a pálcatöréshez hasonlóan egy személy kiválasztásához is használják. A véletlen választásoktól eltérően azonban itt lehet fejleszteni a játéktechnikát ha több kört játszanak, mert a tapasztalt játékos kiismerheti ellenfele nem-véletlenszerű taktikáját.

- mondja a Wikipédia. És mi az, amit csak a tapasztalt kő-papír-ollósok tudnak? Mutatjuk!

1. Minden az előző körtől függ

Kínai kutatók egy kísérletben megkértek 360 diákot arra, hogy 2 órán keresztül kő-papír-ollózzanak párokban. Rájöttek, hogy az emberek nem véletlenszerűen dobálják a jeleket, hanem idomulnak az ellenfelük előző hívásához. Ezért mindig meg kell jegyezned, az ellenfeled mit hívott, hogy az alapján ki tudd találni a következő menet stratégiáját.

2. Ha az ellenfeled megver egy kővel, valószínűleg a második körben is kővel fog támadni

Mert ha egyszer sikerül valami, akkor az emberek általában ismétléssel próbálkoznak, néha nem is teljesen tudatosan. Jegyezd meg mivel vertek meg, és utána arra készülj. A köves példánál maradva: hívj papírt. Szinte biztos, hogy bejön.

3. Ha te nyersz első körben, akkor a második alkalommal hívd ki azt, amivel az ellenfeled veszített

Csábító lesz újra a szerencsét hozó kézmozdulatot megismételni, de ez lenne a legrosszabb ötlet. Egy komolyabb kő-papír-ollós múlttal rendelkező ellenfél, aki ismeri az 1. trükköt előre tudja majd, hogy mit hívsz és jól lealáz. Például te nyersz egy kővel, eltöröd a partnered ollóját. Erre ő papírral fog támadni, mivel arra számít, hogy te újabb követ vágsz hozzá. Mi a teendő ilyenkor? Ollót kell hívni.
Tehát a szabály: hívd azt, amivel az ellenfeled veszített az előző körben.

És most irány edzeni, akár odáig is lehet fejlődni, mint a 2014-es brit nemzeti bajnokság döntősei, akik ebben az epikus fináléban mérkőztek meg egymással:

link Forrás

(io9)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.