Gyűjtés indul Orbán Viktor megsegítésére!

cukiság
2015 január 31., 17:21
comments 257

Tisztelt hölgyeim és uraim, baj van: 2015-ös vagyonnyilatkozata alapján Magyarország miniszterelnöke, a nemzet vezetője az elmúlt egy évben (esztendőben) kéthavi minimálbérnek megfelelő összeget sem tudott félretenni. Miközben ő az ország miniszterelnöke.

Hölgyeim és uraim, az a szomorú helyzet állt elő, hogy hiába szárnyal a gazdaság, gyarapodik az ország, kanyarodnak a körforgalmak, szaporodnak a stadionok, mindeközben 2014-ről 2015-re Orbán Viktornak összesen 200 000 forinttal nőtt a megtakarítása, miközben továbbra is súlyos milliókkal tartozik (jelzáloghitel, atyaég, remélem, nem svájci frankban!), és még a könyvéért járó honoráriumot sem fizették ki neki.

Ha mindez nem lenne elég, Orbán Viktornak még autója sincs, és a laptopjának, amit még 2010-ben kapott országgyűlési képviselői juttatásként, mostanra teljesen nyoma veszett.

Velem ez az utolsó dolog értette meg, mekkora a baj. Eleve egy négyéves laptopon mennyi szabad tárhely lehetett egyáltalán? Pár száz mega? Talán egy gigabájt? Elfutott azon még valami? Legaláb egy defragment? Egy ingyenes vírusirtó? Fogadom, rég betelt a cache, folyton lefagyott a Chrome, lejárt az Escape gomb, és mostanra ott tartunk, hogy nem elég az a rengeteg tartozás, az ország miniszterelnökének már egy árva közszolgálati laptop nem sok, annyija sincs. Nemhogy autója.

photo_camera 2014: volt laptop
photo_camera 2015: nincs laptop

Igen, tudom, mindannyiunknak megvannak a saját kicsinyes anyagi problémái. De én azt vallom, tisztelt hölgyeim és uraim, hogy

Ne azt kérdezd, hogy Orbán Viktor mit tehet érted, hanem hogy te mit tehetsz Orbán Viktorért!

Úgyhogy hamarosan Kickstarter-kampányt indítok a miniszterelnök anyagi helyzetének rendbetételére. Lehet, hogy a tízmilliós jelzáloghitel nem jön össze, de egy 1-2 éves Acer, esetleg, ha tényleg mindenki beszáll, egy használt Toshiba talán igen, mert ez így, tisztelt hölgyeim és uraim, szégyen-gyalázat.

(A másik lehetőség, hogy a képviselői vagyonnyilatkozatok rendszere egy rossz vicc, ami csúfot űz a demokráciából és a választott köztisztviselők számon kérhetőségéből, de erre természetesen gondolni sem merek.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.