Menekültdráma Győrben

határ
2015 február 02., 09:03
comments 222

A Kisalföld számolt be róla, hogy ma 9:42-kor a Bécsbe tartó

Railjet szerelvényről körülbelül 250, főképp koszovói menekültet szállítattak le a rendőrök.

photo_camera A győri váróterem. A Kisalföld képe.

A migránsok között sok a gyerek és a nő, sokan jól beszélnek angolul és németül. Érvényes kirándulójegyük volt, de más irattal nem rendelkeznek. A rendőrök előbb tolmácsot hívtak, vizet osztottak, majd egy csoportnyi férfit buszokkal a győri Szövetség utcai őrzött szállóra kísértek.

10:46-kor arról írt a Kisalföld, hogy a váróteremben maradt koszovóiak nem hajlandóak megegyezni a rendőrökkel.

photo_camera A menekültek leültek a váróterem padlójára. A Kisalföld képe.

A lap tudósítása szerint egy ember rosszul lett, őt kivitték a váróból, miközben többen sírnak és nem hajlandóak felállni.

A Kisalföld értesülései szerint a rendőrök arra készülnek, hogy a migránsok kitörnek a váróteremből, és elküldték a sajtó munkatársait a közelből.

photo_camera A Kisalföld képe.

11:09 - Megérkeztek a mentők a nőhöz, aki rosszul lett. Úgy tudni, négy napja nem evett.

11:35 - Rendőrök kísérik ki a vécére a nőket és a gyerekeket, a helyzet továbbra is feszült.

11:48 - A Kisalföld tudósítása szerint mintegy 10 rendőrautó és több rendőrségi kisbusz sorakozik az állomás előtt. Orvosok is érkeztek a helyszínre. A rendőrök élelmiszert hoztak a menekülteknek, akik mintha nem lennének hajlandóak azt elfogadni.

photo_camera A Kisalföld képe.

12:00 - A győri rendőrök szalaggal zárták körül a várótermet

12:07 - A menekültek nem hajlandóak elfogadni semmit, a koszovói és az albán nagykövet érkezésére várnak

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.