Továbbra is piros-fehér-zöld légitársaságot akar a kormány

gazdaság
2015 február 03., 06:23
comments 182

A kormány változatlanul nyitott a tárgyalásokra minden komoly érdeklődővel, tőkeerős szakmai és külső befektetővel egy új hazai légitársaság megalapításáról, amelyben kisebbségi tulajdonosként akár a magyar állam is részt vállalhatna - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Napi Gazdasággal. A Malév éppen három évvel ezelőtt állt le.

A piaci helyzet lehetővé teszi az NFM szerint, hogy a szükséges indulótőkét biztosítani képes, fenntartható üzemeltetési modellel rendelkező üzleti partner

sikeresen kísérelhesse meg

egy magyar érdekeltségű légitársaság elindítását.

Több, jelenleg piaci résként jelentkező lehetőség is nyitva áll, például

  • a tranzitforgalom, vagy
  • egyes közvetlen desztinációk (Nyugat-Balkán, Erdély, Észak-Amerika, Távol-Kelet), esetleg
  • a nyugat-európai gyűjtő-elosztó bázissal rendelkező légitársaságok járataira vagy hálózatára való ráhordás

- véli a minisztérium.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.