Gerkens mehet, a Híradó hangvétele egyelőre marad az RTL-nél

politika
2015 február 04., 13:57
comments 161

Andreas Rudas, a német RTL-csoport Délkelet-Európárt felelős regionális igazgatója hétfőn beszélt a magyar RTL dolgozóinak. A Híradó szerkesztőségében volt némi nyugtalanság, hogy a reklámadó leszállításáért cserébe a német tulajdonosok megpróbálják kisimítani a Híradó mostanában kritikus hangvételét.

Ehhez képest Rudas kifejezetten azt mondta a kollégáknak, hogy egyáltalán nem akarnak változtatni a szerkesztési elveken, nagyon elégedettek a magyar csapat munkájával. Ez a kollégák egy részét úgy is megnyugtatta, hogy

  • Rudas nyilván akkor sem jelentené be egy állománygyűlésen, hogy más hangvételű Híradót akar, ha tényleg így lenne,
  • és hogy ha tervben is van bármilyen irányváltás, azt biztosan apránként, hónapokra elhúzva vinnék végig, nem pedig egyik napról a másikra.

Az RTL-es dolgozók többnyire elfogadták főnökeik magyarázatát arról, hogy a reklámadó miatt elindított uniós eljárásban biztosan nyert volna a német cég a magyar állammal szemben, ezért nem kellett semmi különöset ígérni Budapesten, csak azt, hogy nem viszik perre a dolgot, a magyar kormány pedig 5 százalék adót azért így beszedhet, ami még mindig több, mint a semmi, ami az eu döntése után maradt volna nekik.

Ezzel együtt a dolgozók úgy tudják, hogy Dirk Gerkens magyar vezérigazgató hamarosan lejáró szerződését nem fogják meghosszabbítani, bár ez szerintük nem politikai okok miatt van, így, az adó lecsökkentése és Gerkens távozása (ha valóban megtörténik) csak véletlen egybeesés lenne.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.