Meglestük a vidéken hermetikusan elzárt Fidesz-frakciót

POLITIKA
2015 február 05., 12:15

Egy frakcióülés elvileg alapvetően azt akarja bemutatni, hogy a Fideszben mindenki be van vonva a döntésbe, átbeszélik, mit kell tenni a közeljövőben, és mit kell majd megszavazni. (Egy ilyen nagyszerű találkozóból lett annak idején az őszödi beszéd is.)

A valóságban viszont pont ezt nem sikerül átadni, hiszen a mezőkövesdi Zsóry-fürdőnél lévő, csak a Fidesznek kibérelt, négycsillagos Balneo Hotelben elhangzottakról semmilyen információ nem jön ki senkitől, ha egyáltalán szóba kerülnek olyan súlyos kérdések, mint hogy mi a helyzet a belvárosi ingatlanpanamával, mi lesz a Putyin-látogatással, hogy lesz-e köze a Siemensnek Paks 2-höz, vagy hogy mennyire van rendben a MET több tízmilliárdos gázbiznisze. Rogán Antal például tegnap azt mondta, hogy a reklámadó mértékéről sem számít döntésre, és a Népszabadság szerint a kormánypárti képviselők sem várnak „forradalmi” bejelentéseket.

Sőt, délelőtt a frakció sajtósai azt mondták, hogy ma egyáltalán nem is lesz sajtótájékoztató – pedig egy másik hotelben a sajtósoknak kávét készítettek ki –, csak péntek délben a Képviselői Irodaházban fognak megszólalni. (A cikkünk megírásakor a sajtó munkatársai még reménykedtek, hogy valami csak történik.)

A hotelt körbejárva azért sikerült bepillantanunk az elefántcsonttorony falai mögé, és láttunk néhány tízóraizó, kvaterkázó fideszest. Best of semmi:

photo_camera Szemtől szemben Répássy Róberttel
photo_camera Fónagy János iszik
photo_camera Hoppál Péter, kultúráért felelős államtitkár
photo_camera Kaminski Fanni, háttérember

Tehát délelőtt hiába szaglásztunk a kerítés mellett, csak annyit tudtunk meg, hogy Mezőkövesd azért matyóföld, mert amikor Mátyás király mezővárosi rangra emelte, örömében mindenki Mátyásnak nevezte el a gyerekeit, illetve hogy Zsóry-fürdő onnan ered, hogy Zsóry Lajos birtokán 1938-ban olajat kerestek, de helyette triász kori meleg vizet találtak. De ezt sem a Fidesz, hanem a taxis mondta el.

Ha végképp nem történik semmi, legközelebb a Matyó múzeumból jelentkezünk. Addig itt egy kis játék: aki megmondja, milyen madár ez (amit végül egy vadászgép hangja ijesztett el a hotel elől), ajándékba kap tőlünk egy Németh Szilárd-fotót is.

madarka

Ács Dani, Herczeg Márk

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.