Új budapesti kórházra van szüksége a Fidesznek

Tbg
politika
2015 február 05., 15:57
comments 202
photo_camera Mezőkövesd, 2015. február 4.
Rogán Antal, a Fidesz országgyűlési frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Rogán Antal a Fidesz frakcióvezetője Mezőkövesden tájékoztatta a sajtót arról, hogy miről tanácskozott, hogyan döntött bizonyos kérdésekben a kormánypárt, amely a parlamenti idény előtt gyűlt össze az ország dolgainak és teendőinek megvitatására.

Új kórház Budapesten

"A frakció felkérte és felhatalmazta a kormányt arra, hogy az ehhez szükséges anyagi forrásokat - európai uniós pénzek felhasználásával is - teremtse elő, döntsön az új intézmény helyszínéről és felépítésének ütemezéséről."

A kórház ötletét a budapesti fideszesek tolták, a beruházásról annyit tudni, hogy több tíz milliárd forintos nagyságrendre kell gondolni.

Márciusban indul a közműszolgáltató

A rezsicsökkentéshez kapcsolódó terve a Fidesznek, hogy elindítsa a nagy, állami, nonprofit elven működő közműszolgáltató vállalatát.

A márciusi start után először a Főgáz csatlakozik majd a közműszolgáltatóhoz, 2016-ra azonban már a villanyos energiát is bevinnék a közmonopólium alá.

Bírósági végrehajtás finomítása

A Fidesz megkérte Trócsányi László igazságügyminisztert, hogy a kormány finomítson a bírósági végrehajtások gyakorlatán, mert a párt úgy érzi, itt volna mit javítani: átláthatóbb, tisztességesebb és az emberi méltóságot jobban figyelembe vevő végrehajtást szeretnének.

Egy azonosított probléma (Végzettség = Munkahely)

Rogán kifejtette, hogy valamit kell kezdeni azzal is, "hogy az általános iskolából kikerülő gyermekek egy jelentős része nem tudja elvégezni a középiskolát, nem szerez képzettséget". A gimiseknél ez 30%, a szakiskolásoknál 40%.

Pokorni  Zoltán ötletét (a 8 általános legyen 9) egyelőre nem veszik meg, mert amúgy is hosszadalmas lenne a bevezetése, és mivel több megoldási javaslat is szóba került, "egyiket sem támogattuk így, ebben a formában" - fogalmazott Rogán.

Ezért azt kérték a kormánytól, dolgozzon ki megoldási javaslatokat, és indítson róluk konzultációt a pedagógusszakmával és -érdekképviselettel, valamint a szülőkkel.

A reklámadókkal kapcsolatban a Fidesz felhatlmazta a kormányt, hogy tárgyaljon tovább Brüsszellel, amely kritizálta a kormány mostanáig élő elképzelését a sávos adóztatásra, amely a piac egyes szereplőit aránytalanul büntette volna.

A párt két napra helyezte ki magát Matyóföldre, ahol hermetikusan bezárkózott. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.