Simicska Lajos magából kikelve őrjöng

POLITIKA
2015 február 06., 14:16
comments 840

Simicska Lajos másfél óra alatt többet nyilatkozott, mint eddig egész életében. Káromkodik, feldúlt.

Azt érzi, hogy elárulták, és bosszút akar állni.

A tulajdonában lévő sajtó vezetői közül lemondott a Magyar Nemzet, a Hír TV és a Lánchíd Rádió teljes vezetése. Lelkiismereti okokból. A lemondás kiállás részükről Orbán Viktor kormánya mellett. Egy nappal azután mondtak le, hogy Simicska Lajos médiaháborúval fenyegetett, ha kiterjeszti a kormány a reklámadót.

Voltak odamondások a Simicska – Orbán háború nyár eleje óta tartó fordulataiban, de inkább egy-egy kormánykritikus nemzetes cikkből, egy-egy utalásból, állami cégek vezetőinek leváltásából próbált mindenki messzemenő következtetéseket levonni. Péntek délután óta nem kell szalvétával fogni a viszályt. Most már Rogán Antal sem hazudhat olyat, mint másfél napja az ATV-nek, amikor azt mondta, hogy a Simicska-Orbán háború csak városi legenda.

„Orbán Viktor is egy geci” - mondta Simicska Lajos a Hír 24-nek és az Indexnek is. Egyértelműbben aligha lehetne fogalmazni.

Azt is mondta, hogy merénylettől tart.

Zaklatott volt akkor is, amikor mi hívtuk.

„Árulásként kezelem” - mondta a lemondásokról. Éppen Budapest felé tartott.

„Amíg én vagyok, minden van. Folytatom a harcot, és mindenkit kibaszok” - jelezte az Origónak.

Simicska azért is ilyen ideges, mert közvetlen környezetéből érte a támadás. A szerkesztők egyeztetett lemondása azt jelenti, hogy Simicska Lajos bizalmi emberei úgy konspiráltak sikeresen, hogy senki sem nyomta fel a másikat. Ezt elképzelhetetlennek tartották eddig a Simicska-birodalom ismerői. Ez, az általa árulásnak értékelt, előtte eltitkolt összefogás akasztotta ki ennyire.

Valami nagyon erős hatás érhette a lemondott szerkesztőket Orbán Viktor részéről. A Magyar Nemzetnél az a pletyka terjed, hogy egy Habony Árpád által szervezett új médiabirodalomnál ígértek nekik jó helyet.

„Kirúgok minden orbánistát, aztán kinevezem a helyükre az én embereimet, akiket nem lehet megfélemlíteni meg lefizetni” - mondta Simicska az Indexnek, világossá téve, hogy az árulást szerinte a miniszterelnök szervezte meg.

A felmondottak között van Liszkay Gábor is, a Magyar Nemzet főszerkesztője és a Hír TV elnöke, aki Simicskával társtulajdonos is e médiavállalkozásokban. Sőt papíron ő a többségi tulajdonos. A valóságban nem biztos, hogy ez a helyzet.

Simicska Lajos őrjöngése teljesen új fejezet a magyar politikában. Egyrészt mert a gecizés csak átvitt értelemben ment eddig. Másrész Simicska Lajos most olyan hangulatban van, hogy mindjárt konkrétabb dolgokat is kiad a sajtójának egykori szövetségeséről, a miniszterelnökről.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.