Átlátszó: új Közgép-leányvállalot alapított Simicska Lajos és Nyerges Zsolt

Ötmillió forint alaptőkével alapították meg a Közgép-Kivitelezési Zrt-t, amelynek a Közgép a tulajdonosa és Nyerges Zsolt mellett Simicska ügyvédje, Nagy Ajtony Csaba is bekerült az igazgatótanácsba. Az új cég fémszerkezet-gyártással foglalkozik fő tevékenységként.

A cégalapítás persze még a médiaháború tegnapi kirobbanása előtt elindult, de azért fontos megerősítése annak, amit Simicska Lajos tegnap nyilatkozott: Nyerges Zsolt nem tartozik az árulók közé.

Liszkay Gábor lemondott Magyar Nemzet főszerkesztőt kivásárolta a cégbirodalomból (Nemzet Kft. és HírTV Zrt.)

“Mondtam neki, hogy rendben, lemondhat, de akkor el kell adni. Kapsz érte valami lét, azt megkapod és baszd meg. Nem volt ellenvetése.”

A cégháló komplexitását mutatja, hogy a Magyar Narancs kérdésére először nem is tudta megmondani, melyik cégén keresztül ebrudalta ki egykori beosztottját:

  • Magyar Narancs: Ezek szerint Liszkay lemondott a tulajdonrészéről?
  • Simicska Lajos: Nem lemondott róla, eladta.
  • Magyar Narancs: Kinek?
  • Simicska Lajos: Pillanat, utána kell kérdeznem a kollégáknál. (…) A Pro-Aurum Zrt.-nek.
  • Magyar Narancs: Az adattár szerint a Pro Aurum Zrt. az ön többségi tulajdonában van.
  • Simicska Lajos: Igen, de tájékozódnom kellett, hogy pontosan melyik vállalaton keresztül zajlott az üzlet. Kiadtam az utasítást, hogy vásárolják ki, és ezt az illetékesek végrehajtották.

 

 

 

 

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.