Átlátszó: új Közgép-leányvállalot alapított Simicska Lajos és Nyerges Zsolt

Ötmillió forint alaptőkével alapították meg a Közgép-Kivitelezési Zrt-t, amelynek a Közgép a tulajdonosa és Nyerges Zsolt mellett Simicska ügyvédje, Nagy Ajtony Csaba is bekerült az igazgatótanácsba. Az új cég fémszerkezet-gyártással foglalkozik fő tevékenységként.

A cégalapítás persze még a médiaháború tegnapi kirobbanása előtt elindult, de azért fontos megerősítése annak, amit Simicska Lajos tegnap nyilatkozott: Nyerges Zsolt nem tartozik az árulók közé.

Liszkay Gábor lemondott Magyar Nemzet főszerkesztőt kivásárolta a cégbirodalomból (Nemzet Kft. és HírTV Zrt.)

“Mondtam neki, hogy rendben, lemondhat, de akkor el kell adni. Kapsz érte valami lét, azt megkapod és baszd meg. Nem volt ellenvetése.”

A cégháló komplexitását mutatja, hogy a Magyar Narancs kérdésére először nem is tudta megmondani, melyik cégén keresztül ebrudalta ki egykori beosztottját:

  • Magyar Narancs: Ezek szerint Liszkay lemondott a tulajdonrészéről?
  • Simicska Lajos: Nem lemondott róla, eladta.
  • Magyar Narancs: Kinek?
  • Simicska Lajos: Pillanat, utána kell kérdeznem a kollégáknál. (…) A Pro-Aurum Zrt.-nek.
  • Magyar Narancs: Az adattár szerint a Pro Aurum Zrt. az ön többségi tulajdonában van.
  • Simicska Lajos: Igen, de tájékozódnom kellett, hogy pontosan melyik vállalaton keresztül zajlott az üzlet. Kiadtam az utasítást, hogy vásárolják ki, és ezt az illetékesek végrehajtották.

 

 

 

 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.