666 négyzetméteren terpeszkednek az Eiffel Palace-ben az MNB tapasztalatlan felszámolói

gazdaság
2015 február 08., 13:06
comments 53

74 millió forintért alakítják át azt a 666 négyzetméteres irodát az Eiffel Palace-ben, amelyet az MNB felszámoló elitcsapata, a PSFN kapott meg – írja a hvg.hu. A Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft irodáját a D. V. M. Construction Kft. alakítja át.

A PSFN körül felgyorsultak az események tavaly augusztus óta, amióta Kászpári Anita– a hvg.hu szerint Balogh Ádám MNB-alelnök pártfogoltja – vette át az MNB cégének vezetését. A munkavállalók 70 százalékát lecserélték, ami miatt egy sor fontos ügy kezelése szakadt meg. Helyettük pedig új emberek jöttek, gyakran millió feletti alapfizetéssel.

A követeléskezelő osztályt szakmailag nehezen indokolható módon megszüntették, és az újonnan érkezettek jellemzően nem pénzügyi, hanem tárgyi felszámolói tapasztalattal rendelkeznek csak.

A hvg.hu szerint a PSFN, amely most is nagyjából 60 megrendült pénzügyi intézménnyel foglalkozik, fontos politikai üzenetek fogalmazásának eszközeként is szolgál. Például a takarékszövetkezetek ingatlanvagyonának értékelésével könnyen kihozhatják az adott intézmény fizetésképtelenségét. Ez meg is történt több esetben, így a legnagyobb, az orgoványi takarékszövetkezetnél is – többi takarék pedig érthette a jelzést, hogy inkább érdemes beállni a sorba.

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.