Nagyon érdekli a nyugati sajtót az Orbán-Simicska balhé

POLITIKA
2015 február 08., 14:29
comments 337

Az AP és a Reuters beszámolóit is sokan átvették, most saját cikkel jelentkezett a Süddeutsche Zeitung és a Le Monde.

Wichser

(ejtsd: vikszer) – ezt mondta Simicska Lajos Orbánra a Süddeutsche Zeitung szerint, ami konkrétan nem teljesen igaz, mert az inkább a "wanker" német megfelelője, szóval annyit tesz, hogy "faszverő". A német napilap cikke szerint médiaháború robbant ki Magyarországon az utóbbi években a közbeszerzéseken elnyerhető pénz 40 százalékát behúzó oligarcha és a miniszterelnök között, ami sokat árthat utóbbinak. Egy Népszabadságos újságírót is idéznek, aki szerint "a trash-pornó és a szappanopera keveréke ez az egész".

Politikai földindulás vagy csak vihar egy tál gulyásban?

– a Le Monde szerint ez a kérdés a Simicska Lajos dühkitörése után. A lap szerint "az ügyes pénzügyi szakember többször megmentette a Fideszt, például szaftos ingatlan-tranzakciókkal", majd pedig Orbán "visszatérési stratégiájának támogatására médiabirodalmat épített ki". Simicska csillagának hanyatlását viszont a Fidesz új sztárjai (!), így Lázár János (!) és Szijjártó Péter (!) felemelkedésével magyarázza a francia újság.

A cikk szerint Simicska azt mondta Orbánra, hogy

Bite

, ami szintén nem pontos megfejtés a gecire, hiszen azt jelenti, hogy fasz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt