Az Economist is a Simicska–Orbán háborúval foglalkozik

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Adam LeBor, az Economist magyarországi tudósítója részletes cikkben foglalja össze a spermapéntek legfontosabb történéseit.

A szerző Simicska Lajost Orbán Viktor egyik legfontosabb szövetségesének nevezi, aki a jó kapcsolatainak hála megszedte magát a Közgépen keresztül. Adam LeBort Simicska kijelentése, hogy az életét félti, a Maffiózók sorozatra emlékezteti. A cikkben megszólal Balogh Ákos Gergely, a Mandiner főszerkesztője, aki szerint Simicska ideje lejárt, mert Orbán nem akar egyetlen oligarchától függeni a második ciklusában.

A külföldi sajtó szerencsétlenkedésével szemben az Economist nem próbálja egyetlen szóban lefordítani az elhíresült gecit, inkább körbejárja a témát:

Lajos Simicska called the prime minister a geci, one of the worst insults in the Magyar lexicon. The literal translation of geci is "sperm", but even that English term fails to convey the Hungarian word's connotations of disdain.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.