Az Economist is a Simicska–Orbán háborúval foglalkozik

Adam LeBor, az Economist magyarországi tudósítója részletes cikkben foglalja össze a spermapéntek legfontosabb történéseit.

A szerző Simicska Lajost Orbán Viktor egyik legfontosabb szövetségesének nevezi, aki a jó kapcsolatainak hála megszedte magát a Közgépen keresztül. Adam LeBort Simicska kijelentése, hogy az életét félti, a Maffiózók sorozatra emlékezteti. A cikkben megszólal Balogh Ákos Gergely, a Mandiner főszerkesztője, aki szerint Simicska ideje lejárt, mert Orbán nem akar egyetlen oligarchától függeni a második ciklusában.

A külföldi sajtó szerencsétlenkedésével szemben az Economist nem próbálja egyetlen szóban lefordítani az elhíresült gecit, inkább körbejárja a témát:

Lajos Simicska called the prime minister a geci, one of the worst insults in the Magyar lexicon. The literal translation of geci is "sperm", but even that English term fails to convey the Hungarian word's connotations of disdain.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.