Épülget az ellen-Közgép

A Duna Aszfalt csoporthoz tartozó Körösaszfalt Zrt. megszerezte a Magyar Építő Zrt. minősített többségi részesedését. Az erről szóló szűkszavú kommunikében csak ennyit írnak, és azt, hogy a GVH-nak még engedélyezni kell az ügyletet.

(A Magyar Építő jellemzően kórházak felújításával és egy angyalföldi passzívházzal tornázta tízmilliárdosra az árbevételét.)

A Körösaszfalt Zrt. vezérigazgatója a bicskei Pálffy Balázs, aki Napi.hu szerint a felcsúti polgármester és milliárdos nagyvállalkozó Mészáros Lőrinc jövendőbeli veje. A tulajdonos pedig a Duna Aszfalt, ami Szijj László tulajdona, és az utóbbi években a Közgépnél is gyorsabban tudta növelni bevételeit. Gyakran dolgoznak konzorciumban Mészáros Lőrinc cégével, a Mészáros és Mészáros Kft.-vel.

Korábban arra figyelhettünk fel, hogy a Garancsi Isván – a miniszterelnök jóbarátja – tulajdonában álló Garrhart Zrt. megszerezte a Market Építő Zrt. 75 százalékát. A Napi.hu szerint

az építőiparban kifejezetten ellen-Középek épüléséről beszélnek a Duna Aszfalt és a Garrhart körüli cégbirodalom esetében.

(Napi.hu.)