Hat nem fogadott hívásom volt anyámtól, azt hittem valami baj van, erre kiderült, hogy csak Simicska gecizte le Orbánt

politika
2015 február 13., 16:01
comments 61

Olvasóink emlékeznek a hét nappal ezelőtt történt felkavaró eseményekre. Ezek a legjobbak

  • Béla:

"Hochfichten síeltem. Jött hazai cimbitöl a hír smsben. Épp a 7a pályán csúsztam le."

  • Anna

"Külföldön van szerencsém iskolába járni (ezért az összes helyesírási hiba), ahol laptopjaink vannak, és itt a 444 nincs letiltva (oh, igen, itt van sajtószabadság meg minden, akár kurucinfót is olvashatnék. Az már más kérdés, hogy senki nem érti, mi a rászról olvasok.). Általában a hazai netes újságokat olvasgatom az órákon, mivel egy szót nem értek gyakran a tananyagból, és épp társadalomtudományom volt, amikor megnyomtam az F5-öt, hogy lássam a legfrissebb baromságokat otthonról, amikor ez a... dolog, ez a kirohanás megjelent a hírfolyamon. Egyszerűen annyira furcsa volt olvasni ezt az egészet, hogy mennyi minden történik otthon amíg én nem vagyok ott, hogy mennyi agymenés van otthon, és rájönni, hogy ez az egész meddig fajult, és meddig fog még, hogy kínomban elkezdtem röhögni. De annyira hangosan és valószínűleg idegesítően, hogy a tanár egyből kivágott a teremből. Aztán az egyik utána következő napon megláttam az Index videóját az árverésről, amiben megjelent az idevágó feliratú póló, és ugyanezt eljátszottuk a történelemtanárral is."

  • Dávid

"Bele is csapok a közepébe. Az egyetemen voltam éppen két óra között, és a telefonomon olvastam a legfrissebb híreket. Hirtelen nem is tudtam mit gondoljak, ugyanis erről a Simicska vs. Orbán háborúról mindig is azt gondoltam, hogy a média fújja fel, olyan nagy gond nincs is kettőjük között. Egész nap vadásztam a legfrissebb morzsákra a geci-gate ügyben, aztán pár nap múlva az egyetemen dumáltunk cigizés közben, amikor valaki kimondta, hogy geci. Szomorúan összenéztünk, és együtt jöttünk rá, hogy kedves Lajos egyetlen nap alatt elhasználta ezt a szót, és sose lesz már olyan mint régen."

  • Névtelen, de a legjobb

Aznap éppen kifejezetten nehéz péntekem volt a munkahelyemen, futószalagon jöttek tárgyalni mindenféle emberek, eme mindenféle emberek protokolláris istápolása pedig az én feladatom. Délután 16h környékén végre mindenki elment én pedig elhagyhattam levegőtlen, majomház szagú agyonfűtött termet és elindultam végre ebédelni, ugyanis reggel óta nem ettem semmit és még volt vagy 1,5-2 órányi munka az asztalomon amit muszáj volt még a héten elvégezni.

Még az aulában ahogy elővettem a telefonomat látom, hogy volt 6 nem fogadott hívásom anyámtól. Felhívom és már előre felkészülve valami rosszra és megkérdezem mi a baj.
- Hűha, hűha! Ezt nem fogod elhinni! - mondja olyan tyúkanyós lelkesen ahogy csak egy öregasszony tud - Orbán Viktor egy geci!
- Ezt eddig is tudtuk, hogy egy geci... - válaszoltam fáradtan és kicsit gyanakodva, ha nem lett volna ilyen boldog le mertem volna fogadni, hogy valami aktuálpolitikai hírt olvasott és annyira felhúzta magát, hogy el akarta újságolni, volt már ilyen - Mire fel a nagy hepinesz?
- Hát az, hogy a Simicska gecizte le! Volt az a felmondási hullám, arról még tudsz?
- Arról még igen, de a gecis rész már kimaradt.
- Na a Simicskának elgurult a gyógyszere és valakinek azt nyilatkozta, hogy Bayer Zsolt egy geci és, hogy Orbán is egy geci, meg mindenki más is egy geci! - itt röhögtem, hogy hát ez beszarás - Ugye? Háhá majd megmutatja ez nekik! - itt abbahagytam a röhögést
- Drága anyám, most komolyan? Ez vicces persze, de végül is Simicska Lajos is egy geci. Ha Mészáros Lőrinc alól kihúznák a mangalicatelepet és elkezdené gecizni Orbánt akkor őt is megszeretnéd?
- Hát... nem...
- Na ugye, mert egy geci.

Ezután még váltottunk pár szót elköszöntünk és lettem a telefont. Akkor vettem csak észre, hogy az egyik titkársági fiatal csaj, a portás meg még egy páran engem bámulnak, hogy mit geciztem. Ezért kicsit zavarba jöttem és csak annyit mondtam: "Öhm... csak édesanyám volt az...", aminél kevés előnytelenebb kijelentést lehetett volna kinyögni ebben a helyzetben, és kiiszkoltam (majdnem est)ebédelni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.