Japánban ilyenkor a lányok vesznek csokit a fiúknak

Tbg
életmód
2015 február 14., 12:40
comments 112

Ezt speciel nem tudtam, ahogy a hír szerint az AP tudósítója sem: Japánban kicsit máhogy megy a Bálint-napi őrület, mint az Egyesült Államokban vagy éppen nálunk: ezen a napon csak és kizárólag a japán lányok, hölgyek és asszonyok vásárolnak ajándékot - leginkább csokoládét - a japán férfiaknak, fiúkáknak.

A Wikipedia szerint, amikor a Valentin-napot a harmincas években az édességgyártó elkezdték meghonosítani Japánban - a legenda szerint - az egyik cég rosszul fordította a bevezető kampány egyik szövegét, így aztán a nők álltak sorba az édességekért, és vitték marékszámra a férfiaknak.

Évtizedekkel később aztán beindult az üzlet a másik nem részéről is, de a White day-t (Fehér nap) egy hónappal később, március 14-én tartják.

Hát így, ha ön Japánban, Koreában vagy a környéken van (Szia, Plankó!) és fiú, ne csodálkozzék, ha egyedül áll sorban egy csomó lánnyal az édességesnél. (AP/Wikipedia)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.