Japánban ilyenkor a lányok vesznek csokit a fiúknak

Ezt speciel nem tudtam, ahogy a hír szerint az AP tudósítója sem: Japánban kicsit máhogy megy a Bálint-napi őrület, mint az Egyesült Államokban vagy éppen nálunk: ezen a napon csak és kizárólag a japán lányok, hölgyek és asszonyok vásárolnak ajándékot - leginkább csokoládét - a japán férfiaknak, fiúkáknak.

A Wikipedia szerint, amikor a Valentin-napot a harmincas években az édességgyártó elkezdték meghonosítani Japánban - a legenda szerint - az egyik cég rosszul fordította a bevezető kampány egyik szövegét, így aztán a nők álltak sorba az édességekért, és vitték marékszámra a férfiaknak.

Évtizedekkel később aztán beindult az üzlet a másik nem részéről is, de a White day-t (Fehér nap) egy hónappal később, március 14-én tartják.

Hát így, ha ön Japánban, Koreában vagy a környéken van (Szia, Plankó!) és fiú, ne csodálkozzék, ha egyedül áll sorban egy csomó lánnyal az édességesnél. (AP/Wikipedia)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.