Amerikában jöhet a drónjogsi

külföld
2015 február 16., 05:31
comments 16

Keresztbehúzhatja az Amazon drónpostás elképzeléseit az amerikai Szövetségi Légügyi Hatóság (FAA) kereskedelmi drónrepülést szabályzó törvénytervezete. A drónkresz szabályai szerint

  • drónt csak akkor lehet vezetni, ha a pilóta saját szemével látja a gépet;
  • tilos a gépet fedélzeti kamerák segítségével a látótávolságon kívül tovább vezérelni;
  • tilos a gépről bármit leejteni.

Ez a három szabály alapjaiban kérdőjelezi meg az Amazon drónpostájának koncepcióját: az, hogy a gépeket csak szabad szemmel lehet vezérelni, olyan súlyos korlát lehet, ami miatt már nem érné meg a drónok alkalmazása.

A szabályozás-tervezet szerint drónt a jövőben csak 17. életévét betöltött, repülővizsgát letett és a közlekedésbiztonsági hatóság engedélyét is megszerzett emberek vezethetnek csak. És akkor is legfeljebb 25 kilósnál könnyebb, legfeljeb óránként 160 km-es sebességre képes gépeket vezethetnek legeljebb 150 méteres magasságban. A javaslathoz a következő 60 napban fűzhetnek megjegyzéseket az amerikai állampolgárok. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.