A volt brit kémfőnök szerint Oroszország reagálna, ha a Nyugat szigorítana

külföld
2015 február 17., 07:14

Az ukrajnai válság súlyos eszkalálódásához vezetne az ukrajnai válság súlyos eszkalációja,

állapította meg a tekintélyes londoni King's College egyetemen tartott, "A biztonság korlátai" című előadásában a brit hírszerzés, az MI6 egykori főnöke, Sir John Sawers.

Az egykori főkém meglátása szerint ha a Nyugat elkezdené felfegyverezni Ukrajnát, azt Oroszország nem nézné tétlenül, és megpróbálna tromfolni. Sawers azt is kikövetkeztette, hogy ha mindkét fél jobb eszközökkel és nagyobb erőkkel harcolna, akkor az áldozatok száma is nőne.

Azt is megállapította, hogy az ukrán válság már nemcsak Ukrajnáról szól, hanem egy Oroszország és a Nyugat közti konfliktus, amelynek középpontjában az európai rend áll.

Sawersnek a világ más nagy válságairól is voltak gondolatai: szerinte

hatalmas kockázatai vannak

a külföldi beavatkozásnak Afganisztánban, Líbiában és Szíriában. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.