https://img.444.hu/balog-zolt%C3%A1n-moh%C3%A1cs-bus%C3%B3j%C3%A1r%C3%A1s.jpg

Az Emberminisztérium munkatársainak nem szabad használniuk a 'szegénység' és a 'stadion' szavakat

POLITIKA
2015 február 18., 07:36
comments 404

A kormány tovább hadakozik a valósággal.

A vs.hu jutott a birtokába egy belső emailnek, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma küldött a munkatársaknak. Az EMMI levele oldalakon keresztül listázza azokat a szavakat, amelyek „nem használhatók az egymás közötti, illetve a kedvezményezettekkel folytatott kommunikációban”.

A tiltólistán a valóban elavult és sokakat bántó 'rokkant', 'fogyatékos' és 'terhes' szavakon túl az alábbi szavaik is szerepelnek:

  • szegény,
  • szegénység,
  • mélyszegénység,
  • gyermekszegénység,
  • esélyegyenlőség,
  • ápoló,
  • gondozó

és a STADION!!!

A szegénység helyett a rászorult, míg a stadion helyett a fedett sportlétesítmény kifejezés az ajánlott. Nem tudjuk, mit kell tennie szegény munkatársaknak, ha egy stadion nyitott. Az lehet a fedetlen sportlétesítmény. A minisztérium a Vs kérdésére elismerte a levél eredetiségét és kiemelte, hogy

„ez segíti az egységes szóhasználatot egy-egy témában, a közérthetőbb megszólalást, s egyúttal a kormányzati politika irányát is mutatja. Hiszen nem mindegy, hogy egy várandós kismamára azt mondjuk hogy terhes vagy hogy áldott állapotban van, továbbá rokkantról vagy mozgáskorlátozottról beszélünk.”

(Kép: Sóki Tamás / MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.