Ezermilliárd forintos vagyona van a kölni egyházmegyének

vallás
2015 február 18., 16:38
comments 99

3,35 milliárd euró a kölni katolikus egyházmegye vagyona. Ebből 2,4 milliárd euró részvényekben és kötvényekben van, 645 millió ingatlanban, de 287 millió eurót ropogós készpénzben tartottak az atyák. Nem véletlenül ilyen gazdag az egyházmegye, csak 2013-ban több, mint félmilliárd eurót kaptak adóban a környéken élő hívektől. Az előző limburgi püspököt, Franz-Peter Tebartz-van Elstet sokat kritizálták, mert egyházi emberhez méltatlanul szórta a pénzt; a botrány miatt tavaly márciusban lemondott. (AP, FAZ.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.