A 48 percig halott pap szerint Isten nő

2015 február 22., vasárnap 8:15
340

UPDATE 2015.02.25: Időközben kiderült, hogy ez a hír kamu.

John Michael O'Neal atya, a massachussettsi katolikus pap január 29-én szívrohamot kapott. Kórházba szállították, ahol érkezése után megállapították a klinikai halált.

Leállt a keringése.

Az atyát rákötötték a kórház egyik legmodernebb gépére, a LUCAS-2-re, ami képes fenntartani a keringését és az agy vérellátását. 48 percig tartották a gépen, ez elég időt adott az orvosoknak a szívartériát blokkoló rögök eltávolítására. Így a pap

48 perc után feltámadt.

Azt állítja, határozott emlékei vannak a klinikai halál állapotában töltött közel egy óráról. Elbeszélése szerint mindent kitöltő fényesség vette körül, és találkozott Istennel, aki

egy nagyon kedves, fényszerű asszony.

O'Neal atya tanítása a Szentanyáról elég nagy kavart okozott, annyira, hogy felettes érsekének sajtótájékoztatót kellett összehívnia. Sean P. O'Malley érsek szerint O'Neal atya csak halucinált a halálközeli élménye közben, mert Isten "természetesen nem nő".

De még ez sem tudta megakadályozni a papot abban, hogy boldogan hirdesse friss tudását az Anya, a Fiú és a Szentlélek hármasságáról:

"A tény, hogy Isten valójában Szentanya, és nem Szentatya, egyáltalán nem zavar. Minden vágyamat teljesíti, még többet is. [...] Isten nagy és mindenható, még ha nő is" - mondta. (Via Star FM, CBS News)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt