Az író nagyobb beleszólást akar a Szürke ötven árnyalata filmváltozatának folytatásába

kultúra
2015 február 22., 13:10
comments 61

E. L. James, a méltatlanul nagysikerű nagymamakompatibilis pornóregénysorozat, az Akármi ötven árnyalata szerzője

nagyobb beleszólást akar a filmes folytatás forgatókönyvébe.

A sorozat első kötetének filmes változata viszonylag szabadon tért el a könyvtől: kihagyták a borzalmas részeket, így csak a viszonylag unalmas részek maradtak meg a filmben, ami így a kritikusok szerint (nem Herczeg Márk szerint)

hellyel-közzel fogyaszthatóvá is vált.

Jamest viszont a jelek szerint felháborította műve átértelmezése, ezért most bejelentette, hogy "nagyobb kreatív kontrollt" szeretne a folytatás felett. Pedig - az összességében nem túl barátságos - kritikák abban egybehangzók voltak, hogy

a film legalább a könyvnél jobb.

A gyártó stúdió nincs könnyű helyzetben, az első részt jegyző stáb tagjainak egy része inkább nyelne sünt, minthogy megint együtt kelljen dolgozni az írónővel. A folytatáshoz új forgatókönyvírót és új rendezőt is találniuk kell. Az előbbi posztra jelentkezett be máris James, garantálva a minőséget. (Via Empire Online)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.