Megosztja a balatoni boltosokat a vasárnapi zárvatartás

POLITIKA
2015 február 22., 09:37
comments 175

Ha a multiknak be kell zárniuk, akkor végre ő is örömmel zár be, mert a dolgozói évek óta rágják a fülét, hogy ne kelljen vasárnap dolgozniuk, reagált arra a hírre egy siófoki, családi vállalkozásban üzemelő bolt tulajdonosa, hogy a Balatonon sem kivételezik a kormány a vasárnapi zárvatartás szabályaival.

Ő akár nyitva is tarthatna, de nem érdekli ez a versenyelőny.

Egészen szerdáig úgy volt, hogy a Balaton, ahol a turizmus miatt jellemzően pont a vasárnap szokott az egyik legforgalmasabb nap lenni, kivételt tehetnek a szabály alól. De a kormányülés után Kovács Zoltán szóvivő bejelentette, hogy a kormány mégsem lát okot az idegenforgalom érdekeinek figyelembe vételére.

Ennek meglepően sok boltos örül, és nemcsak azok, akik saját üzleti érdekeik ellenére is inkább bezárnának, hogy pihenhessenek. "Végre nyerünk egy csatát a multik ellen, velük küzdünk már évek óta" - mondta egy névtelen boltos.

Mások viszont most estek csak kétségbe. Például az a boltos, akinek ugyan kicsi az üzlete, de alkalmazottai miatt valószínűleg nem tarthat nyitva. "Néhány napig bizakodtunk, de most megint kétségbe vagyunk esve" - mondta. Szerinte amúgy a Balatonon inkább hétfőn kéne zárva tartani, amikor amúgy sincs egy fia vevő sem.

Aztán persze lehet, hogy megint a semmin agyal a sok boltos. Kovács szóvivő szerdai nyilatkozatából az is kiderült, hogy a kormány döntése

az ég világon semmit sem jelent,

mert még újragondolhatják az egész rendeletet, tekintettel arra, hogy a törvény felhatalmazást ad a kormánynak arra, hogy bármikor új végrehajtási rendeletet alkosson. (Via Sonline)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.