Kommunizmus bűneinek tagadása miatt perelné a budaörsi polgármestert a helyi Fidesz

képmutatás a köbön
2015 február 25., 14:46
comments 129

Hozzánk is eljutott egy levél, amiben a Fidesz budaörsi szervezete azzal vádolja Wittinghoff Tamás polgármestert, hogy nem volt hajlandó a kommunizmus áldozatainak emlékére egy perces néma felállással tisztelegni, sőt, arról is beszélt, hogy nem is volt kommunizmus Magyarországon. Mindezért a helyi Fidesz be akarja perelni a kormánnyal az útdíj bevezetése miatt többször is nyíltan összeakaszkodó polgármestert.

Wittinghoff az Origónak ugyanakkor elmondta, hogy nem teljesen úgy történtek a dolgok, mint ahogy a Fidesz lefesti azokat. Az ő elmondása szerint a költségvetés tárgyalása közben, előzetes egyeztetés nélkül vetették fel a fideszesek az egyperces néma felállást, ráadásul indokként többek között a kommunizmus mai haszonélvezőit is emlegették a fideszesek. Ekkor indult a vita.

 "Visszakérdeztem, hogy kire gondolnak: Szűrös Mátyásra vagy Pozsgay Imrére?"

- mesélte a polgármester, aki ezután valóban történeti fejtegetésbe bocsátkozott a fideszes képviselőkkel arról, hogy szerinte volt olyan időszak Magyarországon, amit kommunizmusnak neveztek, és ennek több fázisa is volt, de klasszikus kommunizmus szerinte nem volt itt.

Ha valaki még többet olvasna a Fidesz és a történelmi múlt kapcsolatáról, akkor ezt a ma megjelent interjút javalljuk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.