Leálltak a beruházások az év végére

gazdaság
2015 február 26., 08:14
comments 23

Mindössze 1,9 százalékkal emelkedtek a beruházások a tavaly negyedik negyedévben az egy évvel korábbi állapothoz képest; az 1786 milliárd forintos negyedéves adat kétéves mélypont.

A bányászati beruházások 20 százalékkal emelkedtek negyedéves alapon (az év egészében is 18 százalékkal), a pénzügyi területen viszont 21,5 százalékkal estek a (éves szinten 10 százalékkal).

Az év egészében viszont egész komoly, 14 százalékos növekedés történt, leginkább az év első háromnegyedében felpörgetett EU-s forrás lehívásoknak, és egyéb állami projekteknek köszönhetően.

(KSH.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.