Orbán: A Várkert Bazár kormányzásunk szimbóluma is lehetne

POLITIKA
2015 február 27., 15:30
comments 120

Többek között ezt mondta a miniszterelnök a Várkert Bazárban tartott évértékelőjén. Arra gondolhatott, hogy az sokáig ronda volt, most meg szép lett, akárcsak az ország.

A Várkert Bazárról azt kell tudni, hogy először tavaly áprilisban adták át negyedkészen, de 4 nap után bezárt. Majd augusztusban is átadták, de még akkor sem volt kész. Amikor másodjára is átadták, utána újra fel kellett szedni a díszburkolatot, mert a köveket korábban – hogy megtarthassák a második átadást – sietve, kötőanyag nélkül rakták le. (Lázár János erről azt mondta: augusztusban nem a Várkert Bazárt adták át, hanem a Lánchíd utcát, ami előtte van, és az utca felújítása miatt ugyan be kellett zárni az átadott bazárt, de a bazárt újra átadni nem kellett. „Nem lett ismét átadva vagy felavatva, csupán újra megnyitott a kapuit – fogalmazott, pedig a kormany.hu is ellentmondott ennek.)

Szeptemberben kiderült, hogy még 300 milliót bele kell ölni. Még mindig nem lehetett látni az építkezés végét, amikor novemberben kiderült, hogy vizesedés, beázó pincék és újra felszedett díszburkolat miatt már javítani kellett. Mostanában pedig az északi faláról pereg le a vakolat, ami tavaly került oda. Még most sincsen kész, és legutóbb két hete Gyutai Csaba, a Várgondnokság ügyvezető igazgatója beszélt arról, hogy lassan lezárják a teendőket a Várkert Bazár körül, aminek a fejlesztésével „nagyon méltatlanul bánt a sajtó”.

Képek az első átadásról

photo_camera Ezt adta át Orbán Viktor a választások előtt pár nappal (Fotók: Botos Tamás)

16_varkert_orban_viktor

7_varkert_orban_viktor

3_varkert_orban_viktor

4_varkert_orban_viktor

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.