Orbán: A Várkert Bazár kormányzásunk szimbóluma is lehetne

2015 február 27., péntek 15:30
120

Többek között ezt mondta a miniszterelnök a Várkert Bazárban tartott évértékelőjén. Arra gondolhatott, hogy az sokáig ronda volt, most meg szép lett, akárcsak az ország.

A Várkert Bazárról azt kell tudni, hogy először tavaly áprilisban adták át negyedkészen, de 4 nap után bezárt. Majd augusztusban is átadták, de még akkor sem volt kész. Amikor másodjára is átadták, utána újra fel kellett szedni a díszburkolatot, mert a köveket korábban – hogy megtarthassák a második átadást – sietve, kötőanyag nélkül rakták le. (Lázár János erről azt mondta: augusztusban nem a Várkert Bazárt adták át, hanem a Lánchíd utcát, ami előtte van, és az utca felújítása miatt ugyan be kellett zárni az átadott bazárt, de a bazárt újra átadni nem kellett. „Nem lett ismét átadva vagy felavatva, csupán újra megnyitott a kapuit – fogalmazott, pedig a kormany.hu is ellentmondott ennek.)

Szeptemberben kiderült, hogy még 300 milliót bele kell ölni. Még mindig nem lehetett látni az építkezés végét, amikor novemberben kiderült, hogy vizesedés, beázó pincék és újra felszedett díszburkolat miatt már javítani kellett. Mostanában pedig az északi faláról pereg le a vakolat, ami tavaly került oda. Még most sincsen kész, és legutóbb két hete Gyutai Csaba, a Várgondnokság ügyvezető igazgatója beszélt arról, hogy lassan lezárják a teendőket a Várkert Bazár körül, aminek a fejlesztésével „nagyon méltatlanul bánt a sajtó”.

Képek az első átadásról

Ezt adta át Orbán Viktor a választások előtt pár nappal (Fotók: Botos Tamás)

16_varkert_orban_viktor

7_varkert_orban_viktor

3_varkert_orban_viktor

4_varkert_orban_viktor

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt