Bréking!! Itt vannak az első képek a budapesti koalákról

ÁLLAT
2015 március 01., 15:44

Óriási titoktartás övezte, hogy melyik két koala jön Budapestre, sokáig csak azt lehetett tudni, hogy mindketten hímek lesznek, és hogy valamelyik európai állatkertből jönnek. Aztán az állatkert szóvivője, Hanga Zoltán végül a hvg-nek adott nyilatkozatában elárulta, hogy a két erszényes neve

Nur nuru bin

és

Vobara.

Innentől már könnyen ki lehetett nyomozni mindent, amit fontos tudni a magyar koalákról. Például, hogy Vobara a német Duisburgi Állatkertből jön, Nur Nuru Bin pedig a belga Planckendael Állatkerből. Mindkét példány az ausztrál Queensland szövetségi állam területén őshonos alfajba (Phascolarctos cinereus adustus) tartozik. Egy ilyen koalahím akár 20 évig is elél, a súlyuk megközelíti a 12 kilót.

Azt még egy korábbi nyilatkozatból tudjuk, hogy a két koalából az egyik csak beköszön Budapestre, amíg fel nem váltja őt egy nőstény, ugyanis az állatkert célja az, hogy saját koalaszaporulatuk legyen.

Nur nuru bin

A fura nevű koalahím 2013 júniusában született a belga Planckendael Állatkertben. Itt még gyerekként, anyukája hátán kapaszkodva látható.

photo_camera Fotó: scara1984 / deviantart

Ezen a frissebb videón már teljesen kifejlődött, így fog kinézni Budapesten is:

link Forrás

Fontosabb képességei közé tartozik, hogy koala létére meglepően kecsesen ugrik.

Vobara

Ő a duisburgi Koalaházból érkezett Budapestre. Vobara elég virgoncnak tűnik, egy videón például megtámadja örökbefogadóját, a Volksbank Ruhr-vidéki regionális igazgatóját.

Reméljük, hogy a koalákat csütörtökön ünnepélyesen felavató Tarlós István majd jobban vigyáz magára.

Update: a cikkben korábban tévesen azt állítottuk, hogy Nur Nuru Bin is Duisburgból érkezett hozzánk. Valójában neki csak a szülei származnak Duisburgból, Nur Nuru Bin már a Planckendael Állatkertben született, és közvetlenül onnan érkezett. Nur Nuru Bintől elnézést kérünk, kárpótlásul beraktunk róla egy újabb gifet, amin eukaliptuszt rágcsál.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.