A ferencvárosi képviselők nem bírták gyomorral a spermás játszóteret

Budapest
2015 március 02., 15:57
comments 492

Ezért érdemes dolgozni. Ilyenkor igazán jó írástudónak lenni. Nincs annál szebb pillanat egy kis apró „újságíró” életében, mintmikor felér a szava a döntéshozókig. Ez történt most velem is. Persze nem arról van szó, hogy lelepleztem Kocsis Mátét, ahogy belövi a séróját dizájnerdroggal, és Rogán Antalt sem kaptuk le Demszky Gábor-maszkban, bablevessel a kezében Portik Tamás cellájánál.

De egy posztom a 2015. február 19-én 15.00 órakor tartott rendes ülésenkinyomtatott formában a ferencvárosi képviselő-testület minden képviselőjéhez eljutott.

Az történt, hogy másfél éves kitartó gyereklegeltetéssel egybekötött kutatómunka után megírtam alapos, leleplező posztomat a környékünkön uralkodó kétségbeejtő játszótérhelyzetről.

A Ferencvárosban már fogantatás előtt kiviszik a gyereket a játszótérre

Ki akad ki azon, ha a játszótérre vezető átkelőt pontosan 10 akadálymentesítetlen padka, járdasziget és villamossín szabdalja fel? Átpakolod a gyereket. Legalább mozogsz picit.

Azon morogni, hogy 1 éve van egy lefedetlen akna a játszótér bejárata előtt egyszerűen kicsinyes dolog.

Aki nem tud röhögni azon, hogy a játszótéri összes focikapun az Írtsd a szar zsidót felirat olvasható, az egy citromfej.

Akit zavar, hogy mindig, de mindig irdatlan fűszag van a játszótéren, az menjen homokozni Budára, a Gucci játszótérre, Kóka János gyerekeihez.

Aki nem tud kezelni olyan helyzeteket, amikor a kis ananászfejűek kibokszolják a kisgyerekes apukát is a pályáról, ha az nem takarodik el időben, az inkább ne is menjen utcára!

Annyi rugalmasság mindenkiben lehet, hogy ha hetek óta életveszélyesre van szétkúrva a csúszda, és a kölköt simán felszabdaló szilánkok állnak ki belőle, akkor átviszi a gyereket a hintához, és nem hisztizik apróságokon.

Én is csak akkor akadtam ki, amikor láttam, hogy valaki odaverte a faszát a mászóka tetejére, és a gyerekre rá kellett üvöltenem, hogy ne nyúljon bele a gecibe.

photo_camera fejlevágós csúszda

BOTRÁNY A KÖZGYŰLÉSEN

Baranyi Krisztina (EGYÜTT) képviselő osztotta ki a posztunkat a képviselőknek.

Bácskai János (Fidesz) polgármester mintha előre megérezte volna, mi következik, bevezetőjében finoman felvezette az ifjúsági témát, mikor köszöntötte aFerencvárosi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat képviselőjét:

"Jó megfigyelést és tapasztalatszerzést kívánok, reméljük, hogy ők még jobban fogják csinálni, mint a felnőttek. Elnézve az elénk letett papírokat, van még mit javulni a felnőtteknek, csak a gyermekeinktől várhatjuk a „gyógyírt”.

Részlet a Ferencvárosi Önkormányzat ülésének jegyzőkönyvéből:

Baranyi KrisztinaBaranyi Krisztina: Tisztelt Képviselő-testület!

Kiosztottam a képviselőknek egy tegnapelőtt megjelent, és nagy nyilvánosságot kapott cikket. Ez inkább 18 éven felülieknek szól, keresetlen szavakkal illeti a játszótereink állapotát. Kérem, hogy az illetékes iroda, és a FESZOFE Kft. hasson oda, hogy a szezon előtt, mielőtt megkezdődik a nagyüzem a játszótereken, számolják fel ezeket az állapotokat. Bejártam három játszóteret, valóban vannak hibás játékok, amik felújításra szorulnak, és a tisztasággal is nagy bajok vannak. Kérem, hogy ha lehetséges, akkor minden reggel a közmunkások ellenőrizzék a parkok és a játszóterek állapotát, és szűntessék meg ezeket az állapotokat.

dr_bacskai_janos_kozepesdr. Bácskai János: Ezt én most nem köszönöm meg. A nagy nyilvánosságot kétlem, remélem, hogy nagyon kevesen olvassák ezt a honlapot. Legfőképpen a stílusa miatt tennék kifogást, hiszen most mutattam be a Ferencvárosi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat képviselőjét, neki sem ajánlanám a figyelmébe ezt a „szösszenetet”. Azt gondolom, hogy véleményként, tényként állítani dolgokat az sosem sportszerű, és a stílus bemutatja, hogy az „Ács Dani” nevű szerző ennyire képes. Sajnálom, hogy ilyeneknek helyt kell adni a képviselő-testületi ülésen, és ezt még Képviselőtársunk reklámozni is igyekszik.

Valaha deszkákkal lefedett akna

Később, már a költségvetés vitája során a polgármesterből újra előbuggyant a téma.

dr_bacskai_janos_kozepesdr. Bácskai János:...most kénytelen vagyok kicsit „maróbb festékbe mártani a tollamat”. Javaslom Képviselő asszonynak, hogy az ilyen internetes oldalak olvasása helyett fordítson inkább nagyobb figyelmet a módosító javaslatok formai, és tartalmi követelményeinek a jobbítására....

photo_camera tiszta amerika

A képviselőasszony nem hagyja annyiban és az ülés későbbi szakaszában megint bedobja a kérdést.

Baranyi KrisztinaBaranyi Krisztina: Meglepett, hogy a napirend előtti hozzászólásom, amiben azt kértem, hogy nézzük meg a parkok és játszóterek állapotát, és próbáljuk rendbe hozni a tavasz közeledtével, hogy ne legyen baleset, ez ennyire „kiverte a biztosítékot” Polgármester úrnál. Szerintem ez méltányolható felvetés. Végigjártam én is a játszótereket, és nem kizárólag a „sajtóorgánumra” hagyatkoztam.

kallay_gaborne_kozepesKállay Gáborné (alpolgármester, Fidesz): Kénytelen vagyok reagálni az első mondataira. Nem hiszem, hogy az lenne a probléma a napirend előtti hozzászólásában, amit a játszóterek állapotáról elmondott – bár kétségeim vannak ezzel kapcsolatban -, hanem, hogy egy mérhetetlenül gusztustalan, undorító anyagot kinyomtatott, és lerakott elénk, amit nem tudok felolvasni sem. Felháborító, hogy valaki egy ilyen dologra hivatkozzon. Ha csak simán elmondja, hogy problémákat tapasztalt a játszótereken, akkor nyilván elfogadjuk, de hogy egy képviselő-testületi ülésen egy ilyen „ocsmányságot” letesz a képviselők asztalára, ez mérhetetlenül felháborít.

dr_bacskai_janos_kozepesdr. Bácskai János: Akinek ezek a négybetűs „obszcén” szavak ennyire tetszenek, hogy ezt a kirakatba is kiteszi… Ez nem az a „klub”, ahova ezzel a „mentalitással” be fogjuk engedni, erre nem kerül sor Képviselő asszony.

Baranyi KrisztinaBaranyi Krisztina: Alpolgármester asszony ezt a szöveget nem én írtam, hanem egy portálon jelent meg, amit rengetegen olvasnak. Arra hívja fel a figyelmet, hogy milyen állapotok uralkodnak a játszótereken, a cikket több tízezer ember olvasta. Attól probléma, hogy Önnek nem tetszik ez a stílus. Nem mondom azt, hogy nekem tetszik, de arra akartam felhívni a figyelmet, hogy erről nem csak a IX. kerületi anyukák beszélnek, hanem innentől kezdve egy fél ország nyilvánossága. Nem tehetek a stílusról, de ez megjelent, és a tartalma rossz hírünket kelti.

kallay_gaborne_kozepesKállay Gáborné: Így akkor sem tudom elfogadni hitelesnek. Ha a tartalmát elmondja nekünk, azzal semmi kifogásom nincsen, de hogy Ön kinyomtatta, és iderakta elénk ezt a „gusztustalanságot”, erre nincsen magyarázat.

gorgenyi_mate_kozepesGörgényi Máté (Fidesz): Nem szeretnék ehhez a remekül sikerült színjátékhoz gratulálni Baranyi Krisztina képviselő asszonynak. Szeretném felhívni a figyelmét, hogy van egy szakbizottság, amelynek Ön is tagja, és amennyiben konkrét javaslata van azzal kapcsolatban, hogy Ferencváros melyik területén van probléma, akkor azt a bizottság meg fogja tárgyalni. Az internet széles, és hatalmas mennyiségű információval ellátott grémium, ennél még van lejjebb is, tehát tud keresni magának ilyen típusú idézeteket, amennyiben erre szüksége van.

Baranyi KrisztinaBaranyi Krisztina: Ez egy tegnapelőtti hír, és gyorsan kellene ezzel kapcsolatban intézkedni, hiszen a jövő héten már jobb idő lesz, és többen ki fognak menni a játszóterekre. Harmadszor mondom, hogy kimentem, és megnéztem a játszótereket. Valóban hibás a csúszda, balesetveszélyes, koszos a játszótér, és arra próbáltam felhívni a figyelmet, hogy ne legyen ebből probléma.

photo_camera bulika

Úgy jártunk gyerekestül a ferencvárosi játszóterekkel, mint Woody Allena Fogd a pénzt és fussban, mikor bankrablásnál a pénztárosnak átnyújtott cetlire hibásan írta rá, hogy

„Semmi cécó, vigyázzon, mert nálam van a stukker.”

Mivel a pénztáros nem tudta kiolvasni a fenyegetést, így nem tudta átadni a pénzt, közben a rendőrök is befutottak. Így végül egy helyesírási hiba juttatta börtönben a szerencsétlen gengsztert.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.