London, a második legnagyobb magyar város

2015 március 2., hétfő 10:27
675

Mostanra vagy 200 000 magyar él az angol fővárosban, ami azért is "riasztó", mert "Magyarországon nincs hagyománya a tömeges kivándorlásnak" - írja a londoni magyarok életét bemutató videójához fűzott szövegben (magyarul itt) az Euronews. A második legnagyobb város címért egyébként fej fej mellett küzd London és Debrecen a maga 203 ezer lakosával.

A videóból kiderül, hogy a számottevő magyar közösség egyre inkább lenyomatot hagy London kultúrájában: egyre több a magyar bolt, a magyar étterem, sőt londoni székhelyű magyar rockegyüttes is van, ami többek között Eddát játszik, a helyi magyarok legnagyobb megelégedésére. (Sok az együttes, de magyar rock-téren nincs verseny, mondja az együttes tagja, Zsolt). Péter elmondja, hogy bútorpolírozóként Londonban négyszer annyit keres, mint Magyarországon, Melinda pedig azért vándorolt ki, mert zsákutcában érezte magát. Kiderül még, hogy Londonban a magyar fogorvosok olcsóbban dolgoznak, mint a helyiek, mégis többet keresnek, mint otthon, úgyhogy win-win!

Illetve:

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt