Fidesz: Brüsszel megtámadja a magyar családokat

2015 március 4., szerda 10:20
127

A Fidesz szerint újabb brüsszeli támadás indult a rezsicsökkentés és annak nyertesei, a magyar családok ellen.

Alkoholista belga férfi támad rá egy magyar otthonra (illusztráció)

Németh Szilárd, a kormánypárt országgyűlési képviselője ezt arra reagálva mondta a sajtótájékoztatóján, hogy több EU-tagállam mellett Magyarország ellen is kötelezettségszegési eljárást indított az Európai Bizottság, mert az energiaszabályozása nem felel meg az EU-s jognak.

A Fidesz rezsicsökkentésért felelős politikusa azt mondta, a brüsszeli bürokraták azokat az intézkedéseket támadják, amik biztosítják a rezsicsökkentést. Példaként említette a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal működési rendjével kapcsolatos uniós kritikát.

Németh Szilárd szerint a rezsicsökkentés a magyar függetlenség egyik záloga.

A családok megvédése kiemelt kérdés, ezért ha kell, a parlament meghozza majd a szükséges lépéseket a rezsicsökkentés védelmében.

A kormány is tárgyalni fogja az ügyet.

Azzal kapcsolatban, hogy az Országgyűlés kedden 30 évre titkosította a paksi erőműbővítés adatainak egy részét, a fideszes képviselő azt mondta: a titkosítás kizárólag nemzetbiztonsági, műszaki és esetleges üzleti kérdésekre vonatkozik. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt