Lemondott az Igazságügyi Minisztérium államtitkára

2015 március 4., szerda 17:37
89

Patyi Gergely, az Igazságügyi Minisztérium (IM) igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkára, szerdán nyújtotta be lemondását.

Patyi indoklását az MTI-nek küldte el, ebben azt írta, hogy a személyét ért "megalapozatlan és méltatlan támadásokra", valamint a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamarával kapcsolatos változások kiemelt jelentőségére tekintettel benyújtotta lemondását, a személyes szakmai céljait "a tágabb értelemben vett igazságszolgáltatás iránti közbizalom helyreállítása alá" rendeli.

Patyi Gergely (MTI Fotó: Máthé Zoltán)

Hozzátette még, hogy az általa vezetett igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkárság az elmúlt hónapokban színvonalas szakmai munkát végzett, és "több évtizedes, a teljes magyar társadalommal szemben fennálló adósságokat rendezett".

Patyiról hétfőn írta meg az Origó, hogy ismerősének cégével világíttatta át a végrehajtói kamara informatikai rendszerét. Amire éppen azért volt szükség, mert panaszok érkeztek a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamarával szemben, ezután rendelte el a minisztérium az átvilágítást, és e feladatnak egy részét a lap szerint Patyi volt üzlettársának cége kapta meg.

A lemondást Trócsányi László igazságügyi miniszter tudomásul vette.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt