Három Lidl és két Tesco lesz ezentúl nyitva vasárnaponként

gazdaság
2015 március 10., 10:43

Az üzletek kevesebb, mint három százaléka maradhat nyivta vasárnaponként a vasárnapi zárvatartás március 15-i bevezetése után. A Tesco 209 áruházából 2, a 163 Lidlből 3, a 258 DM-ből 9 tarthat nyitva, a Spar 392 üzletéből pedig 19.

A nagyáruházak közül a Hervis vezetése már közölte, hogy nem tudják elkerülni a létszámleépítést. És ugyan heti 2-3 napon is hosszított nyitvatartással várják a vevőket, a maradó alkalmazottak bére így is csökkenni fog. A Tesco dolgozói is bukhatnak havi párezer forintot a kormány papíron a munkavállalókat szolgáló ötletén. (Via Világgazdaság)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.