Berlusconit végleg felmentették

Tbg
külföld
2015 március 11., 11:30
comments 56

Az olasz legfelsőbb bíróság sem találta bűnösnek Olaszország egykori miniszterelnökét az úgynevezett Ruby-ügyben.

photo_camera Silvio és Ruby (AFP/FILIPPO MONTEFORTE/GIUSEPPE ARESU)

 

A "bunga-bunga" partikként ismert éjszakai mulatozáson a vád szerint Silvio Berlusconi szexuális kapcsolatba lépett az akkor még csak 17 éves prostuálttal, Rubyval, ám később a lány azt vallotta, nem volt szex. Berlusconit 2013-ban bűnösnek találták, ám egy évvel később felmentették.

Karima El-Mahrouggal kapcsolatuk később is folytatódott, volt, hogy Berlusconi miniszterelnökként hozta ki előzetesből a prostituáltként dolgozó Rubyt. Az ítélet sejthető volt, már másodfokon is felmentették, az ügyész fellebbezet, ezért került a legfelsőbb bíróság elé az ügy.

Berlusconi ellen további két korrupciós eljárás van folyamatban, de ettől függetlenül szabadon politizálhat. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.