Mészáros Lőrinc orosz szalonnacége a quaestoros Tarsoly moszkvai vízközpontjának címére van bejegyezve

2015 március 11., szerda 9:14
244

Kiss Szilárd Miklós korábbi moszkvai agrárattasé és keleti nyitásért felelős kormánybiztos, akit azóta letartóztattak az Orgovány és Vidéke takarékszövetkezet körüli csalásgyanús ügyek miatt, közös szalonnakereskedő céggel rendelkezett Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesterrel, írja az Index. (Kisst azért tartóztatták le az év elején, mert Winexport nevű cégének 700 milliós adósságát akarta eltüntetni az Orgovány és Vidéke vezetőjének lefizetésén kereszül.)

Az egyébként a Quaestorral a gyanú szerint 150 milliárd forintot eltüntető Tarsoly Csabával is üzletelő Kiss alapított 2012-ben egy "Magyar" (МАДЬЯР) nevű kft-t is Oroszországban, közösen Mészáros Lőrinccel. Később tulajdonos lett egy orosz nő is a cégben, akit Karina Alexandrovna Ljugyisjevának hívnak. A cég profilja a szalonnakereskedelem lett volna, állította Mészáros az Indexnek.

Mészáros eddigi vagyonbevallásaiban egy szót nem szólt erről a cégről.

Hogy még viccesebb legyen, Mészáros az Indexnek előbb letagadta, hogy tudna erről a cégről, majd azt mondta, nem tudja, hogy Kiss is benne lett volna, aztán pedig azt, hogy később eladta a céget, ám az orosz cégnyilvántartás ennek is ellentmond. A friss adatok szerint Mészáros máig tulajdonos a cégben, Ljugyisjeva csak később, tavaly július óta tulajdonos.

A cég ugyanarra a címre van bejegyezve, mint a hatalmas csalás gyanújába keveredett Tarsoly Csaba Quaestorja által üzemeltetett moszkvai vízumközpont.

(Index.)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt