Egy német pár kifizette a részét Görögországnak a második világháborús jóvétételből

külföld
2015 március 18., 08:01
comments 142

Egy német pár, Nina Lahge és Ludwich Zacaro nemrég meglátogatta Görögországot, úgy döntött, hogy kifizeti a saját részét Görögországban elkövetett náci pusztítás miatti jóvátételből. Úgy számoltak, hogy az ő részük fejenként 875 euró, ami úgy jött ki, hogy a teljes német háborús adósságot osztották el a 80 milliós lakossággal.

A peloponnészoszi nyaraláson egy helyi lapnak elmondták, hogy szégyellik magukat az országuk mostani arroganciájáért, a görögök nem felelősek azért, hogy a korábbi kormányuk eladósították az országot, inkább Németország tartozik a második világháborús jóvátétellel, aminek egy része az 1942-ben, a görögöktől kikényszerített kölcsön.

A pénzt már be is fizették Nafplio városnak, hogy az fordítsa azt a helyi közösségi piacra, és azt remélik, ezzel sokak szemét felnyitják, és mások is fizetnek, illetve átértékelik a görög válságot. (Greek Reporter)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.