Hétfőn technikai gondok voltak a Germanwings lezuhant gépével

baleset
2015 március 24., 19:59
comments 74

Hétfőn technikai gondok voltak a Germanwings kedden lezuhant gépével, ami miatt órákig vesztegelt a gép a düsseldorfi reptéren – erősítette meg a Germanwings anyavállalata, a Lufthansa a Spiegel értesülését. A Nose Landing Door nevű elem hibásodott meg repülőn.

64722

Ez egy billenő fedél a gép törzsének elején, az orrfutóműnek helyet adó üreget fedi, akkor nyitják ki vagy zárják be, amikor a kereket kiengedik vagy behúzzák. A gép a meghibásodás miatt hétfőn órákig az úgynevezett AOG-státusban (Aircraft on Ground - repülőgép a földön) vesztegelt - írta a Spiegel Online.

A Spiegel arról is ír, hogy a tragédia után megtagadta a munkát a Germanwings és a Lufthansa több Düsseldorfból indítani tervezett járatának személyzete, így törölni kellett egy madridi, egy londoni és egy stockholmi járatot is. A Germanwings számos további járatát törölte kedden, ennek okáról nem adott tájékoztatást.

A Lufthansa egy szóvivője megerősítette a meghibásodás tényét, de szerinte ezt elhárították és a gép már hétfő délelőtt 10 óra óta a szokásos rend szerint közlekedett. Kiemelte, hogy a munkát megtagadó alkalmazottak személyes okokra hivatkoztak, és senki nem mondta közülük, hogy azért nem akar repülni, mert úgy érzi, valami nincs rendben a gépével.

(MTI, Spiegel.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.