Sokkoló: Lázár kamuzhatott a paksi megállapodásról

POLITIKA
2015 március 26., 6:52
comments 289

"Nem tudjuk megerősíteni a hírt, miszerint megállapodás született volna az ESA és a magyar kormány között a fűtőanyag-ellátásról"

– mondta Brüsszelben az Európai Bizottság szóvivője a Népszabadságnak.

Lázár néhány napja azzal vágott fel az MTI-nek, hogy ő és Sonkodi Balázs államtitkár simán meggyőztek mindenkit az EU fővárosában, akit csak kell, hogy kompromisszum szülessen a paksi fűtőelemekről. Konrétan azt mondta, hogy "minden akadály elhárult", és hogy "az EB észrevételeit Magyarország elfogadta".

Valójában viszont csak a tárgyalásokat kezdte újra Magyarország és az Euratom, tájékoztatott az Európai Bizottság. A Népszabadság szerint Lázár találkozóinak hangulata hűvös volt, ahol kérdőre vonták őt nem csak a fűtőelemek, hanem a többi energiapiaci szabálytalanság miatt is. A fűtőelemeknél pedig az egész konstruktciót újra kell tárgyalni, ami hosszadalmas dolog lehet, a Népszabadság szerint az is, hogy a magyaroknak kárpótolniuk kell majd az orosz felet.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt